Selasa, 1 Jun 2010

ketakutan mula melanda.. uwaaaa! habislah..

hurmm..betulkah saya sanggup kena tempat di pedalaman?!? macam tidak boleh hidup saja nie. begini bah, sya balik kampung, nampak mama n bapa sya buat pagar di sekeliling rumah, tidak pun tergerak sya punya kaki mau pii tolong. ILMU BAH TU!. nanti kalau kena suruh buat begitu di sekolah nanti macamana lah?!? hurmm..

satu lagi..pasal masak!!.sya paling tidak pandai memasak. didunia. gila nie. bulih lah kali. tapi.. hurmm..

satu lagi. penakut! sya takut nie kalau tinggal di pedalaman, rumah jarak dia jauh-jauh, tingal sorang2x sana.. angin kencang, rumah kena masuk hujan..ular kah? matillllah...

banyak benda yang menakutkan juga. Apa macam kalau disana betul betul tiada alat komunikasi sama dunia luar??? apa macam sya mau tau kabar berita keluarga sya nanti?!? apa macam sya mau minta duit kalau sya tiadaaaa duitttttttttt! uwaaaaaaaaaaa...

skrg masuk 1 hb 6 suda.. 19 june nie habis kursus, dan tamat maktab. jadi..sya punya survival skills bila masuk di sekolah yang p3(tiada kemudahan asas dan sebagainya), langsung tidak berkembang. gila nie. apa macam mau idup!

nama saja anak kampung. PURE lagi bangsa DUSUN. patut benda benda begitu sya pandai buat. ini, tidak pandai. bukan sebab mama + bapa tidak ajar, bila mau kena ajar kerja kampung + rumah nie, lari... pii main, melawan x mau buat kerja. gila. nah! ambik ko!..kena betul2 di pedalaman. hurmmm..

positif side dia, sya memang seorang guru yang baik. Saya yakin sya bulih kasi pandai budak. masalah dia skrg, siapa yang mau kasi pandai sya buat kerja itu ini, terutama bila masuk kerja kerja orang kampung di pedalaman? kena ketawa lah sya nanti. silaka. hahaha..

jadi..apa yang boleh saya buat. sya berdoa. " Tuhan, kasi tempat lah saya dimana yang engkau rasa saya layak ditempatkan dan saya boleh survive disana. Amen"

-webber-

4 ulasan:

gade d great berkata...

Hahaha... relex saja ipag... bila sampai sana tu buli saja tu.... hehehe.....

kukuanga berkata...

nasiplah ko webber.

on a more positive encouragement.
1. you're doing greater good by serving those ppl who badly need a service of a good english teacher.
2. you'll learn as you go. sometime, it'll hurt and humiliating. but, it'll make you a better man.
3. you'll save a lot! RM1500 extra. ko belajarlah bah p merambat, modtitiu bonong, mongimbosing or even better go for a hunting trip. and learn how to cook.

hahahahha...i only can imagine ko panic. another adventure eh?

i'll miss your blogging.

merapuswz@webber berkata...

gade : haha.ya kasi buli saja nie.

kukuanga : thank u. huhu.." a good english teacher"..tekanan terus nie.. LoL

AngeL BeaR berkata...

ok tu...lekkkk jak ko. =D