Selasa, 30 Disember 2008

just another post.. i respond first to the comments on my previous post..
Kukuanga..ya header baru..hurmm..ya tema untuk tahun baru juga kali.. khakhak..
AngelBear..haha..jan risau sya tidak secepat itu mau kahwin..mau cari cari dulu calon :)..

so another day, another adventure lah kunun.. so how's your x'mas? saya? saya x pii church sepanjang x'mas nie..sya bukan lah bangga mau kasitau yang sya x pii church, tapi itu yang sebenarnya. 24 malam x'mas sya saturang jah..awal tidur..jam 9.30mlm tidur sudah..on the 25th, balik saja kampung, terus pii keramaian,menyanyi + menari. Cara sya celebrate x'mas nie banyak kekurangan, patut celebrate our lord Jesus Christ punya birthday, tapi ini sya celebrate duniawi saja.

o, on the 29th cousin sya tunang. Congratz dulu tu Ernie John + Steven. Photographer diaorang time tu si BennyLiew..tejumpa juga sya si Bennyliew tapi sya x lah dapat pii betegur, sebba sya malu malu kambing. khakha..

teda banyak juga sya buat, sya format sya punya Notebook, upgrade pii Vista Ultimate. Ram recommended at least 1GB..sya punya ramb around 700++ MB jah..hkaha..kais run saja la.. slow sikitlah loading. Ada duit nanti baru sya pii tambah memory noebook sya la. DDR bah sya punya RAM. Kalau DDR2, murah sikit..

apa lagi..hehe.. teda lah. sya share lah satu lagu yang bagus untuk dihayati. jap sia pii cari dulu lyrics dia..

(4 minit kemudian..) ini lirik and penyanyi dia..lagu pandai pandai lah check di youtube.hkahka

How Do You Leave The One You Love? by Katherine Jenkins

We've been down this road before
I can't take it anymore
I have nothing left inside myself to give
Still every time I see your face
I’m falling back into that place
Where everything feels to me like the first time

I want it to be possible
And I’m hoping for a miracle
There has to be another way
I don’t want to face the truth

How do you leave the one you love
How do you rise above it all
When do I find the strength to make it
Through tomorrow when you’re gone
And what do I tell myself tonight
How can I ever make it right
How do you leave

I’m so tired of being strong
I’m so afraid of being wrong
But I don’t want to live a lifetime with regrets
So I have to let you go
Walk away now even though
My heart is telling me it’s a mistake

But can I ever set you free
You’ve been the very heart of me
There has to be another way
I don’t wanna face the truth

How do you leave

ok lah..looking 4wrd to celebrate new year alone..haha..ok..see ya'

Ahad, 28 Disember 2008

Decision, keputusan..

I better make my decision fast!

to be continued...

Rabu, 24 Disember 2008


i'm taking it slow.
Next year will be a busy year.
I will be more +VE.
Cannot let simple things ruin my mind.
I need to get closer with the Creator.

ps/ no sex until married. haha..tiba tiba.

so this is christmas..

i don't have any plan..
i think about spending this christmas holiday alone..
nothing personal..i need time to reflect on everything that happens to me throughout this year..

what i want to say.. someone is IN..and someone is OUT..

so I wish everybody Have a blessed Christmas..and A happy new year.

thank you for the advise, thank you for the encouragement..
thank you for everything..

ps/ what should i do next? hurmm.. thank you everyone..

Ahad, 21 Disember 2008

so this is what empty means..

i am at my hometown right now. Doing what i do the best. Watching TV. As far as i am concern..the tv was on but i can't remember anything that i watch. It's like watching an empty screen. it's empty. I'm surrounded by my family, but still i feel empty inside.

Actually i'm running from .. hurmm..yupss just keep it personal..i'm running from whatever or whoever i'm running away from. I guess.. i hurmm.. actually i wanted to share this feeling with someone that i can trust..but i guess that someone is not available rite now..or for what i see..never care..of anything that have to do with i guess .. hurmm i hate doing the guess game .. so .. just live it as You never care for me.

i feel empty. i don't have anything on my mind right now. i feel weak inside..i question my faith..i don't know what happen to me for the past..hurmmm few months..
should i? or shouldn't i?

What i really want is .. to be happy. But on what i've experience so far, happiness is not for me. i just cant find my happiness? where is my happiness?

Often B'4' i go to sleep..i pray to make the things that make me sad all the time disappeared ... but still.. i feel sad for the same thing over and over again. I run..but it keep on folllowing me.. and i question..where are you when i needed you the most? again i question my faith..

what should i do? i don't know. i'll keep on away from the things that make me sad.. and again... you never care for me.


--------------------------------------------------------------------- :( :( :( :( :(

Jumaat, 19 Disember 2008

The 3 wise kings..

just an update..

christmas comes early to sabah credit corporation today. i've got the chance to show my acting skills (ha! ha! ha!). our floor which comprises of 4 sections (Legal,Audit,Filing and IT section) did a play on the birth of Jesus Christ. So i got to play one of the role of the 3 wise kings. My character is Melchoir, king of arabia, who presented Mary and Joseph gold as a present for the new born king. I think i did okay comment on my acting skill.

here are some of the pictures taken during the celebration. as usual, yours truly must be in the picture in order for the picture to be features in this blog. hahhaha..

Isnin, 15 Disember 2008

What is yours??

i mean your X'mas wishes. What do you want to achieve before the night of christmas. This is something similar with what your new resolution for next year, but this is like a short version of it. What do you want to achieve before christmas?

what's mine? I wish i will be celebrating this year's christmas with joy, love, laughter and peace. I've been through a lots..i mean LOTS of things this year. I can say i suffer a bit but who doesn't right?

I need to adjust, NOT change, but adjust a little bit of my attitude. Adjust for the better. I like who i am right now, that's y i don't want to change, but just adjusting. Kasi tune tune dulu tu sikap. haha..

so that is what i want to achieve before x'mas eve. So what's yours??

ps/ "If you smile, the world smiles back at you, but on the other hand if you cry, you cry alone."

Ahad, 14 Disember 2008

Are you Okay?

:) peace.

Sabtu, 13 Disember 2008

Mau minta kebenaran dulu..

haha..sya mau minta kebenaran dulu mau post yang jiwang jiwan sikit.

Ini bah..ada satu movie korean back in the year of 2004. "Windstruck" is the title. kalau mau tengok apa itu cinta dan sengsara, kamu cuba cuba lah cari nie movie di youtube. Sedih juga lah. First time sya tengok nie, sama sama cousin sya, jadi sya control macho saja la. Tapi sebenarnya nie movie memang touching touching la..khahak..

ok lah nanti siap sia download, sya tengok, sya cerita balik lah..kalau ada cerita lah.hehe..

Khamis, 11 Disember 2008

nah sya tulis..

apa yang terpendam..
teda bah..sya rasa macam akan kehilangan..yalah training pun tinggal berapa hari lagi..
lepas nie mau job hunting. yang betul betul hunting nie..tiba tiba sedih..bukan sedih..tapi hurmm ada something la..mayB becampur campur punya feeling.

hurmm..apa ah..tiada juga..itu lah..bah..sya share lah something sama kamu.. pasal love nie..sia copy di satu buku yang sya beli di sacred heart dulu..hehe

God's Commandment of Love.

"Remember today that the basic commandment of God through Jesus our Saviour is to love one another, or in other words, to treat others with the same kindness and respect as Jesus did."

"You are the people of God, he loved you and chose you for his own. So then, you must clothe yourselves with compassion, kindness,humility, gentleness and patience.
Be tolerant with one another and forgive one another whenever any of you has a complaint against someone else. You must forgive one another just as the Lord has forgiven you"


Selasa, 9 Disember 2008

Efesus Bab 5 ayat 1-20

hari nie sya baca bible...
dalam tu bible ada dia sentuh pasal
"jangan minum arak hingga mabuk"..

something macam tuh..yang lucu dia..sambil baca
sambil ada beer di tangan saya..
apa macam tuh ah?? alalala

iskk..bah dakat jam 12 sudah nie..mau tidur sudah lah

happy wedding day..

" what have been brought together by GOD cannot be separated by human"

..just want to congratulate my friend Pn.Linda Billy on her marriage. Hope you and your husband will live happily with lots and lots of kids. God Bless you. soory because i didn't attend your weeding. I was so busy with my convocation and stuff. Bad execuses but, hey at least there's one 'kaki minum' missing. selamat kamu punya tapai.hehhee..anyway congratulation again!

so..quite a busy day..

sya tinggal saturang jah sini opis..i mean trainee yg buat IT support..
si Gade kasi tingga tinggal sya nie..ambik MC lagi..
so how was my day..quite busy la..
tapi sya berfikiran +VE jah..banyak salah sya buat hari nie..but i hope i do learn from my mistake..sya ketawa jah hari nie...setiap apa yang sya salah..sya ketawa..

ya..kalau kau set hari kau dengan berfikiran +VE..mudah mudahan..semua pun turn out to be +VE..even if you do and people..just think +VE.. :))

update later..kalau ada cerita lagi..

JUDITH??? apa kau merapu di shoutbox sya oo?? hehe..explain sikit..

and Gade..jangan lupa beli gas..tunggu tu lori gas singgah rumah..teda sudah gas dirumah tuh..ok....

ps/ hehe..mau sembahyang dulu "our father"...

Isnin, 8 Disember 2008


ini angelbear kasi sia idea mau blog pasal apa..
Tuhau tu bah..tumbuh liar kah tuh? iskk..sya pun x tau..yang sia tau makan jah..tumbuhan apa macam tuh ah tuhau?? selalu kalau kena bawa balik rumah..tinggal yang batang dia lagi..yang kerja sya tinggal kasi 'umpok' lagi sampai dia hancur..baru kasi buat lada..iskk..ini benda pun sya x tau..nanti sia cuba google TUHAU...hkahkak..kesian kesian..

banyak benda sya miss nie pasal apa apa yang berkaitan sama bangsa sya sendiri..nanti lah sia cuba survey..yang..

kalau cakap asal usul tambunan, yang sya dengar dia asal dari perkataan "GOMBUNAN"..hehe..hurmm..iskk..banyak benda sya x tau nie..nanti sya berusaha lah mau kenal sya punya bangsa sendiri..kesian nie..

nanti sia mau rajin rajin join itu kadus punya aktiviti..hehhe..ok kah markie?? tapi sya tau tu..ada juga yang susuminding KadazanDusun punya lagu..tapi bila cakap..amu songkuro kan?? haha..mengaku jah..sya mengaku sya x fluent Dusun..haha..sya berusaha lah belajar dusun..kalau yang basic basic..boleh lah..macam ..nongo ngoyon nu?..isai koruang nu? itu boleh la..haha..

jangan lupa daratan bah webber! hahahha..iskk..bah ada misi baru lah nie..mau belajar DUSUN..hehe..


it's only take one person to change the whole environment..'
you want to be that person..
than stay the way you are..

sya takut bah nie my previous post sya cakap sya sudah dapat jawapan kan..hurmm..sudah sebenarnya.. tapi kalau tu jawaban hanya bersifat sementara.. perangai lama sya akan balik lagi..

sya harap ok la..sya harap sya boleh stay sampai hujung tahun..haha..

ok...pray for me!.. :)

Sabtu, 6 Disember 2008

Sya bersyukur betul..

Hari nie..baru saya sedar. Kenapa bukan dari dulu lagi..haha budu budu..
TERIMA KASIH TUHAN. serius, ini lah yang sya cari cari selama ini.
Lepas nie sya tau hidup sya akan lebih bahagia..
Haiyaa...kenapa bukan dari dulu lagi..but it's better late than never kan :))..

Sya terharu. gila la..Siapa lagi yang berdoa untuk sya nie?? Terima kasih semua!..
ya..sya masih terharu..

Hari nie..sya tau sya akan lebih gembira..

Terharu nie.. terima kasih semua..hahaha.

I love this feeling..sudah dapat jawapan, n saya lebih tenang.

Bahagia..angelbear kau kah yang kasi doa sya selalu?? hehehe :))

ps/ feel like i was being reborn..Terima Kasih Tuhan! ngam mau balik kampung..

the time is almost over..

sedih sudah sya sedia nie..hehe..
tapi x apa..mau balik kampung hari nie. lama x balik..
mau kasi tengok gambar convo lagi..hurmm..rumah pun under renovation..masi ada lubang sana sini..haha..but x apa la..nanti nanti tu siap juga..

apa cerita..o ya..kami celebrate banyak event (dalam section kami saja la) dalam minggu nie. Makan free saja. Hari selasa kami buat farewell party untuk 3 org kawan trainee yang kasi abis praktikal. Banayk airmata owh..terharu juga sya. Hampir hampir mau kasi keluar air mata..khahka..sya punya time will coming soon. harap harap dapt tahan la..ada makan makan..cerita cerita..nangis nangis lagi..hehe..

Good Luck and all the best my u all

nangis..ini geng cucuk cucuk pinggang..sedih x dapat becucuk cucuk lagi..

nangis lagi..

dan lagi..

oii..bukan muhrim oii..suka suka jah pigang tangan anak orng si markie kadus..

Group Photo

hari rabu..boss belanja semua staff KFC. Untuk event apa sya pun x sure. Tapi makan lagi..hehe

hari khamis..celebrate one of the staff punya birthday..Mr walter frankie.. makan lagi..haiya..kira makan free jah la minggu nie..cake tu kalau x silap boss kami yang buat..hahah..

the cake

the birthday boy

the cake and the birthday boy

Mummy mummy dalam opis

apa lagi..banyak la..hurmm..sedih sudah sya nie..silaka..haha..betul betul dekat sudah mau habis..haiya..sedih nie..

oo tiba tiba jah sya,markiekadus, vistergade betanding tanding tulisan. Bukan tulisan siapa yang paling cantik..tapi tulisan siapa paling buruk.khakhahk..ada gambar lagi..

tulisan kah lagi nie!!

oo ya..markie thanx belanja sya makan mee sup...kogutan lagi sya tu.. ooo cerita pasal kogutan kan.. time kogutan x sangka pula bau beer tu kuat betul..khaha..ada satu kali sya pii buat PC di section lain..tiba tiba tu uncle tanya sya, kau minum kah semalam? terus sya cakap " ya..ala sorry ah..kuat betul kah bau dia?"..tu uncle cakap.."ahha..ya.."..terus dia ambil sumthing di locker dia kali tu..sya ingat dia mau rotan pantat sya..rupa rupanya dia ambik 4 biji gula gula..bagi sya.."nah makan nie..bagus untuk kasi hilang mabuk"...haha..

masuk di opiis lagi..satu staff tanya sya " kau pun pii minum kah semalam?(sebab si walter yg celebrate birtday dia pun kogutan bah)"..sya cakap "ya"...tu staff reply "oo patut lah"..hehe x tau patut apa.."patut lah bau"..kah patut lah "bongkung tu mata"..hahah

tapi staff yang dulu tegur markie kadus la..dia cakap tecium bau bau beer..khahak..ramai lagi tegur sya..heeh..tapi diaorang semua ok..

hurmm..thank you ah semua..haha..bukan apa..banyak benda sya belajar bah...bah sya mau pii bersedih sedihan dulu..khahkakha

Khamis, 4 Disember 2008

the other side of me..

go crazy, whatever u like..
just go crazy..let us fill our surrounding with love and joy..
laugh..harder..laugh at your mistakes..there's no point of living
when you are afraid of doing mistakes..

do not afraid, say whatever you want to say..
just feel free, just let go..
be happy with every breath that you take..
just be +VE..keep on smiling..
smile when you're hurting, smile when you're in pain..
smile when you're in all the way.. not afraid to be out of even if you have two left feet..
just go yourself to the fullest..
...n when you feel, you're down, un-loved, hurting, know you still have someone up there to turn to..believe and you'll experience a i feel the love.. i don't know where is it coming from..someone,somewhere might have pray for me.. and i promise even if i don't know you..i'll always pray for your happiness..

..just live your life to the fullest..make each day a new day to learn a new things.. whatever happens in the past,one second ago..just let it be.. to the world..and the world will smile back to you..

keep smiling, keep shining..

and i know. i can do it. i'm the type of guy who brings smile to can always count on me..let me be your shoulder to cry on..let me be the people you want to share your happiness with..i'm yours..always be yours.. for ever and ever..

ps/ i might not find you..but i'll keep on searching..until i found you..i'll never stop searching..

hehe :D

jangan risau. sya ok.
saja bah tu mau cari cerita.
kasi senang jah hati.
it should be A-ok..kan..
mesti ada org yang berdoa utk sya nie..
hehe..thanx for the pray..


sya janji sya akan lagi sabar n matang menempuhi nie hidup.

apa cerita hari nie.. hurmm..teda...kadang kadang datang tu personaliti sya yg jahat.tu yang x kasi bagus hati sya.. skrg sya personaliti yg satu lagi..lagi tenang.. lagi baik..tapi macam mau keluar keluar sudah yang jahat. x tau lah..sya x pandai control bah nie split personaliti sya.. kalau mau keluar..keluar saja..

my previou post, sya cakap NEVER share others punya happiness kan.. tapi skrg sya belajar perlahan lahan lah. mana tau kebahagiaan diaorg boleh kasi bahagia sya juga..hehe..

ok la..:D

Rabu, 3 Disember 2008

tergaru garu...

apa yg tergaru garu tu? sambung balik..hati sya bah..tergaru garu..tolong 'kukut'. muakakak..sya ketawa..tapi..dlam hati x happy? kenapa tu? ciss bedebah. i hate this feeling. semakin dekat..semakin jauh. hurmm..dalam tu maksud dia.

masuk lagi mami sya dalam nie cerita. Mami sya pernah cakap "kau terlalu over analyze things. Yang mudah pun kau mau kasi complicated". Cakap Cikgu Besar tu. Ya betul juga tu. sya over analyze things. Belum berlaku, sya sudah pikir itu sudah berlaku. whatever lah webber. yang penting kau bahagia. Pigi lah kau tenggalam sama masalah kau tu. Macam lah besar betul masalah kau. Sya my previous post. Kegagalan org adalah kebahagiaan utk sya. Dalam maksud dia tu. Bukan simply jah sya cakap. Apa sya maksud adalah..bila ada org yang lebih banyak masalah + berat dari sya..baru sya rasa bersyukur, betapa ada hidup orang yang jauh lebih susah dari sya. Betapa sya tahu masalah sya tu, lebih kecil berbanding org lain. Bila kita tengok org lain fail, kebahagiaan tu timbul dari kesyukuran kita, nasib kita tidaklah seteruk orang lain. hurmm, sya harap kamu faham. Kesengsaran org lain, bagi kesedaran untuk sya, untuk lebih bersyukur, dengan kehidupan sya, yang sekaligus,kesyukuran itulah yg membawa kebahagiaan untuk sya. Paham murid murid?

hurmm..i don't need to explain myself. Let me just tell you la, hidup orang orang di sekeliling saya, sya tengok lebih bahagia dari sya. Ok..biar sya cerita, sya ada 3 housemate. Satu Lecturer, satu Kerja Accounting, and satu lagi training sama sya. OK, sya start dengan yang lecturer. Dia memang pandai! hebat! brilliant! sya kagum sama dia. Dalam masa beberapa jam saja.. dia belajar untuk interview dia, dia boleh hafal semua fact yang dia mau hafal. Kagum! memang kagum. Apa yang sya tengok dari dia, dia boleh dapat apa saja yang dia mau dapat. Semua interview pun dia success. Org berebut mau dia. Bahagia? memang bahagia. Dia sya boleh kategori sebagai orang yang religious. Holy? not sure, but religious, YES. Dia selalu cakap, " sya tidak takut, sebab sya tahu TUHAN selalu ada bersama sama sya. Holy spirit selalu sama sama sya".. Bahagia? ya..dia Sangat percaya dan kehidupan dia sangat kena bless. Jealous..ya. Yang melampau lampau? tidak la..cuma bila banding sama kehidupan sya, macam bumi dan langit. Dia x pernah pandang rendah sama sya, mala dia mau tolong lagi sya cari kerja!..sepatutnya sya bersyukur kan? tapi ..hehhe typical me.. i just can't share others punya happiness.

Housmate sya yang kedua. Yang kerja akaun. Hurm rajin nie budak. Buat kerja opis sampai larut pagi. sya pun kagum sama passion dia terhadap kerja dia. banyak benda sya boleh belajar dari dia. Bagus lagi tu. Kalau sya minta jah dia mau tolong. satu kali lagi..sepatutnya sya bersyukur kan? but sekali lagi..typical me, kebahagiaan orang bukan kebahagiaan sya.

Housemate sya yang ke-3, merangkap roomate sya. Apa cerita pasal dia. Satu lah. sya kenal dia, mau masuk 4 tahun sudah. hurmm..selalu sya cakap sama dia, sya x boleh terima kalau kau lagi hebat dari sya. Kau boleh jalan seiring, tidak lebih dan tidak kurang dari sya. dia relax, dia ketawa. at least sya terus terang sama dia. Banyak benda baik yang dia mau share sama sya, but i purposely refuse. Ego sya Tinggi! sangat sangat tinggi! Kenapa sya cakap dia lebih bahagia dari saya. hurmm..Dia dikelilingi dengan org2x yang sya tengok sayang sama dia. Girlfriend dia, and family dia. Dia buat kerja lagi hebat dari saya. Memang, sya akui. Dia pun sya tahu perasan yang sya memang cemburu Gila gila sama semua apa yang dia dapat. Tapi dia still mau kawan sya. Sepatutnya sya rasa gembira untuk dia. Sebab dia happy. But then i said before, and i say it out loud again, org punya happiness, is not my happiness.

hipokrit kah gade? hurmm..kalau hipokrit..sya x cakap terang terang disini.

satu kali lagi sya cakap, i will NEVER share others punya happiness.

and you want personal..i give you personal! now..where's my beer?


Selesai la..

kan sya ada cakap, kalau ada masalah, sya lari dari tu masalah. Jadi berbalik kepada taju blog sya skrg "Selesai la..masalah kalau kau lari?". If only..if only..hurmm..kenapa ah? banyak cara sya buat. Semua x jadi. Sya cuba berfikiran positif, tapi masi x dapat. Sya terlampau layan nie masalah kali. Apa macam x mo layan kalau kau memang x dapat lari..terpaksa berdepan. terpaksa.. Bila sya cakap terpaksa, sya betul betul MEAN it! sya terpaksa.

Sya pii church, sya dengar lagu gereja, sya baca motivasi, sya cuba yakinkan diri yg sya boleh settle nie masalah, kalau lah boleh kena timbang usaha sya untuk try to solve my problem..sya rasa..mau seberat gunung kinabalu sudah usaha sya, tapi semua macam sia sia.

Bila orang tanya, apa bah masalah kau ni? sya mana mau share. sya suka pendam. Banyak masalah yang sya pendam, boleh selasai juga akhirnya. Apa guna mau share, sya assume orang x peduli sama sya. Sya ada terbaca quote " jangan letakkan seseorang itu sebagai kau punya high priority, when tu orang rank ko sebagai optional di dalam hidup dia".

Kadang kadang sya tertanya, Apa Sebenrnya yang sya mau nie, sampai sya puas hati. Kadang kadang sya takut, takut gila. Mungkin melihat orang lain sengsara, itulah kebahagian sya. Serius nie. Sya bukan org baik. Sya suka tengok orang lain gagal. hurmm..tengok lepas taip nie confession, sya tiba tiba mau delete. Sya bukan orang baik. Pendek kata. Sya jahat. Hurmm..jahat lah betul. Mungkin sya kena utus yang opposite to "GOD" pii dunia nie. Menghuru harakan nie dunia. Jadi raksasa lawan "otromen"..haha.

mana syok role jahat, atau role baik. ? Sya buat baik sama orang lain, n sya dapat sengsara? ahhaa..apa macam it's just a figure of speech..but life sya, sya rasa memang begini.

si angelbear selalu bagi sya encouragement, bagi wise word of wisdom. begitu juga si markiekadus,.. sya terharu juga sama keprihatinan diorg. Sya x sangka a complete stranger, yang masuk dalam blog sya, boleh bagi sya semangat. Masih banyak pula orang baik di dunia nie.

Sya mungkin kurang kasih sayang bah nie. Mau kena belai belai. Mau ada orang di sisi yang bila sya ada masalah, sya boleh letak muka di bahu, n just cry my problem out loud. haha. sensitif. ya. jahat. pun ya.

mana satu personaliti sya pun sya x tau. Bila muncul sya yang baik, saya adalah orang yang paling paling baik. Tapii bila muncul sya yang jahat, sya betul betul jahat. Sya ada split personality. Bila orang jumpa sya, external, orang ingat sya nie orang bagus.. tapi internally sya rasa sya bukan orang yang baik. i told you..this is personal..jangan teruskan baca. sya mau kasi tau siapa siapa yang baca nie.yg sya memang jahat.

hurmm..ganjil..memang ganjil. Waktu sya tulis nie, sya dengar lagu church nie. Tapi sya punya hati masih jahat. hurmm..tadi hati sya macam tergaru garu nie..hehe..tapi semakin banyak sya tulis, semakin kurang rasa hati tergaru garu tu.

Tadi sya tulis, kegagalan orang lain adalah kebahagiaan untuk sya kan. Ya.. dalam hati sya ketawa tu nampak org fail. Bila kena batang hidung sendiri, sya marah pula. Gila ah.. kamu pernah jumpa orang macam sya kah? apalah ending hidup tu orang?

sama siapa sya bahagia? sama keluarga sya jah. Walaupun gaduh, hati sya tetap dirumah. dirumah, semua perkara, semua kegembiraan, semua kesedihan, semua kita kongsi sama sama.

sya rasa, sya mau stay dimana sya rasa sya kena sayang, sya rasa orang ambil berat sama sya. Hahah..betul betul kurang kasih sayang o. Ini lah kali nie..lama x balik kampung..skrang macam sya rasa mau stay di pelukan mami sya saja. hahah..walaupun x pernah buat. Time sya tulis nie, kepala sya tenang bila sya ingat muka mami sya. hehe..betul betul kurang kasih sayang.

tadi sya ada tulis apa sebenarnya sya mau? sya mau kepala+ rambut sya kena belai belai...macam kucing tu bah. kena belai belai. sya mau sama sama orang yang bila kau diam pun kau masih boleh feel tu love. kau diam diam pun kau x bosan.

semua yang sya tulis nie sya rasa betul lah, setakat nie lah..setakat yang personaliti sya skrg tulis nie la.

ps/ ya..sya rasa sya mau kena belai belai kepala n rambut lah.hkakhah..

anyone??? hhehe..


Undergoing MyBlogLog Verification

Selasa, 2 Disember 2008

my 2 cents worth of...

kalau mood sya menulis datang..n sya rajin berfikir..begini lah sya tulis.

Frist. Perkataan MAAF. sana sini, orang cakap, "sorry","minta maaf", "siou" etc. Mudah betul mau cakap..ikhlas kah tidak sya sendiri pun x tau. Benda benda yang tidak perlu kemaafan pun mau minta maaf. iskk..haha..sya pula yang tension. Perkataan Maaf yang paling ikhlas..dari dalam hati sya ..yang paling sya ingat..waktu sya cakap "sorry" sama bapa sya. Actually sya panggil dadi bah..adalah perkara tu..time sya say sory sama dadi sya nie, mami sya pun ada. Sya tengok muka mami sya waktu sya cakap sorry tu, mau menangis sudah dia. Keluarga kami, perkataan maaf, jarang betul dengar. Bukan x pernah buat silap..tapi..saja..aahhaha..malas sya mau merapu. Tapi apa yang sya mau STRESS disini..Cakap maaf untuk benda yang perlu untuk minta maaf . Kalau yang bukan bukan pun mau minta maaf..nilai tu maaf macam tiada sudah. Dimulut jah ucap..tapi dihati..and lepas ucap..x lama buat lagi balik. Itulah..jaga nilai Perkataan "MAAF" tu. bukan senang mau kasi luah. Apa kamu ingat "I LOVE You","sya cinta Kamu","Guminawo oku dika" saja yang tinggi nilai and susah mau kasi ucap kah? iskkk..

satu benda lagi..bila sya rajin berfikir sya boleh create idea yang pelik pelik. Contoh..bila mau buat keputusan. Sama ada mau cakap "YA" atau "TIDAK". saya come up with idea.."ATAS PAGAR". biasa punya perkataan, bila kita x dapat buat keputusan..cakap jah sya atas pagar. Tapi orang akan insist kita untuk buat keputusan YA atau TIDAK. Kenapa kita tidak treat "atas pagar" nilai dia sama macam yang "ya" atau "tidak". "atas pagar" pun choices ma..iskkk lagi..

Menulis memang satu terapi untuk sya. Bila sya x ada mood.sya suka tulis. banyak idea ganjil datang. Kalau sya mau memaki pun sya tulis jah..time nie lah sya betul betul x jaga hati orang. Sya cakap jah apa sya mau cakap.

Boleh ka sya buat x peduli? BBKK. Sya rasa rugi kah kalau sya jalan?..Sya suka MIA. tiba tiba hilang nie. Kalau hilang..hilang betul betul. Kenapa mau terus stay..kalau hati tidak senang. haha..tiba tiba lain topik. Ya ini bah sebenarnya sya mau tulis. Sya cuba mengelak..semakin sya elak..semakin dekat sama sya. Sya cuba buat x peduli..semakin sya buat x peduli..semakin sya peduli. budu budu nie. Heheh..sya memang budu budu.

ok la. Jangan kawan sya lagi. haha. Ganjil sya nie. kadnag kadang baik..most of the time jahat. Jahat bah hati sya nie. Bila sya join orang yang berfikiran baik..sya paling x baik. Bila sya join orang yang x baik..sya yang paling baik. hhaha..confuse.??

and satu lagi.. minum beer memang boleh kasi settle masalah kau. hehe..harap harap sya x teradvance sampai mau guna 'dadah' lah mau elak masalah. Tapi betul..minum beer..n tidur. 0. Semua 0. tiada ada benda dalam kepala lepas tu. 0

'BEER for LIFE" yehaaaaaaaaaaaaa... Beer alll the way....all night long..haha..

ps/ sya x tau which personality yg sya guna masa tulis nie. maksud sya..ini saya yang baik..atau ini saya yang jahat. haha.confusee.. iskk lagi.. Fuck la..haha..budu. ketawa ketawa sya nie menulis. ok Fuck lagi lah satu kali. sekian terima kasih.khahkahkahkahkahkhka

ps2/ webber kau masi mo cuba lagi kah?

Saja minta perhatian..

ya..typical me.
hehe :D
....ignore jah....

Isnin, 1 Disember 2008

org bilang...

apa lah tuh? haha..saja mau tulis banyak banyak awal bulan december nie..01/12.. ada sya achieve anything AMAZING this year..?? haha..macam many things so little time..alasan sya selalu..malas terus mau belajar..

Apa yang terlintas di kepala sya skrg..itulah yang sya mau tulis..sya mau berubah. tapi x pandai berubah. makin menjadi jadi pula perangai buruk sya..

nda lama lagi nie..sya rasa sya boleh jadi alcholic oo..asal ada carlsberg seems to be it solution..lepas minum..terus lupa masalah..instead of facing the problem i RUN far far away from it.. Some people might simply say..just face it. Dare to face your own problems..haha..Tapi sya lain..sya pilih untuk lari..jauh..jauh..

apa macam mau maju..i realize things only can get better when you do it differently..not the same way..but different.. how can we move forward when we implement the same step each and every steps of the way..

i realize there's no point of falling for some1 when u don;t have the guts to say it to that person..
i realize.. in order for me to love others..i need to love myself 1st..
i realize.. there's not shorcut to always have to take the stairs..
i realize.. love will only be called love when both parties share the same feelings..
i realize.. there's no point of being angry of what you've become when you, yourself purposely trap yourself into that situation..
i realize.. i only can compete with others..when i can top myself..
i realize.. i need to share the love with order for this world to become a happy place..
i realize.. i need to get rid of my negative habit..and do something more +ve..
and i realize..i can never compete with those who have passion for what they do..when me.myself..don't have enough passion for IT..

so..what can i do..just be average...or extraordinary..the answer is all up to me NOW!..

ps/tiba tiba rasa mau buat sajak..macam best pula...


i tried..
really hard..
and fail..

taip jah bah mala... mala rajin mau taip tapi dia x tau mau taip apa lagi..ok la..hari nie sya mau blog pasal seorang yang bernama nirmalasari binti abdul hassan. Dia nie kawan trainee sya. Selalu dia cakap sama sya "kau suka si Vister kah?"...haha..
curiga dia..apa apa lah mala..yg penting kau bahagia..

dia seorang yg 'murah' airmata. Setiap apa yang dia buat mesti ada airmata. Ketawa menangis, sedih menangis n kentut pun kali dia menangis.

Ada beberapa kali sya kasi nangis dia..gurauan terlampau kasar kali bah..tapi lepas beberapa lama..kami ok balik..haha

Banyak persamaan sya sama si mala nie..suka makan benda yang sama, suka lagu yang sama..sya cakap sama dia.."mesti kita nie adik beradik masa hidup lalu". Hidung pun sama besar.

Apa lagi pasal si Mala nie. Kuat membuli kawan dia yg saturang, arzura. Apa apa benda yang dia x mau buat dia suruh si zura yang buat. si zura nie lagi buat seja apa yang kena suruh. haha..

satu vister selalu cucuk cucuk pinggang si mala..ghairah kali dia tu namapk si mala..khakha..x tau sejak dua menjak mala pun semakin mantap mencucuk pinggang si vister. diorg bercucuk cucuk pinggang jah..hkahka.. jadi siapa yang cucuk pinggang sya? hurmm sya harap si siti maslina atau judith jah la..khahkak..masuk juga nama..

hari nie hari isnin. esok hari selasa..last day diorg dua.mala n zura. Syok kawan diorang nie walaupun kadang kadangh menyakitkan hati..

kawan datang dan pergi..tapi kenangan praktikal sama sama..akan sentiasa sya ingat..sampai bila bila