Isnin, 8 Disember 2008

TUHAU...

ini bah..si angelbear kasi sia idea mau blog pasal apa..
Tuhau tu bah..tumbuh liar kah tuh? iskk..sya pun x tau..yang sia tau makan jah..tumbuhan apa macam tuh ah tuhau?? selalu kalau kena bawa balik rumah..tinggal yang batang dia lagi..yang kerja sya tinggal kasi 'umpok' lagi sampai dia hancur..baru kasi buat lada..iskk..ini benda pun sya x tau..nanti sia cuba google TUHAU...hkahkak..kesian kesian..

banyak benda sya miss nie pasal apa apa yang berkaitan sama bangsa sya sendiri..nanti lah sia cuba survey..yang..

kalau cakap asal usul tambunan, yang sya dengar dia asal dari perkataan "GOMBUNAN"..hehe..hurmm..iskk..banyak benda sya x tau nie..nanti sya berusaha lah mau kenal sya punya bangsa sendiri..kesian nie..

nanti sia mau rajin rajin join itu kadus punya aktiviti..hehhe..ok kah markie?? tapi sya tau tu..ada juga yang susuminding KadazanDusun punya lagu..tapi bila cakap..amu songkuro kan?? haha..mengaku jah..sya mengaku sya x fluent Dusun..haha..sya berusaha lah belajar dusun..kalau yang basic basic..boleh lah..macam ..nongo ngoyon nu?..isai koruang nu? itu boleh la..haha..

jangan lupa daratan bah webber! hahahha..iskk..bah ada misi baru lah nie..mau belajar DUSUN..hehe..

3 ulasan:

AngeL BeaR berkata...

bagus lagi ko...sa ni pasal makan kita punya local food sa pakar la..tapi kalau suda kena spiking Tatana...abis...satu apa pun sa ndak tau.... AngelBear <-- anak Tatana sasat...uhuuhuh..the thing is, no one in the family pun tau cakap Tatana..kalau mo cakap dusun yg biasa tu ada mami sa tapi dia pun kudukut mo ajar ni...nasib2 juga siaurang adik beradik tau cakap cina...suda jadi half blood kan...jadi kalau teda tau cakap Tatana...cina pun jadilah...ehehehhe~

kukuanga berkata...

hahahhaha! tuhau... liar bogia asal dia tu merapu. but, macam chicken juga, kena kasi domesticated. kana tanam pun ada juga... but, i'm sure, yg ko pigi beli sana tamu tambunan tu, liar. so, rest assured, its almost free from harmful chemicals.... tapi, lepas ko kasi proses campur cuka... nah... sendiri punya usus mau jaga lah kan.....

Welzan berkata...

sdap kan tu tuhau!yg padas2 yg sadap btul..haha..yg suda siap bikin la..hehe..