Selasa, 9 Disember 2008

Efesus Bab 5 ayat 1-20

hari nie sya baca bible...
dalam tu bible ada dia sentuh pasal
"jangan minum arak hingga mabuk"..

something macam tuh..yang lucu dia..sambil baca
sambil ada beer di tangan saya..
apa macam tuh ah?? alalala




iskk..bah dakat jam 12 sudah nie..mau tidur sudah lah
heheh

6 ulasan:

AngeL BeaR berkata...

nah Webber..pasal ayat yg ko terbaca tu jawapan dia ada sini...:

http://pjerome.blogspot.com/2008/10/hal-minum.html

keep Fr. Erik's link in your blog.

C.Alv.B berkata...

Ngam tu Webber..pi baca tu blog si Father Eric..mcm2 ko jumpa. Kalau ko mau yg reflect2 komedi ko pi blog Father Nick..hehehhee

Oww...tu pla ko punya 'perangai lama' hehehehe..senang ja tu.. mo kasih hilang hehehehe

ReNo berkata...

Dia bilang 'kerana arak itu memabukkan...bla,bla,bla..tp walaupun arak klu nda mabuk mangkali nda apa2 juga..hehe macam pakar pulak ni..hehe nda ba. klu jatuh makruh hukum dia mcmana ah?

Merapu itu baik untuk kesihatan berkata...

hahha..kalau makruh2x sya x tau oo reno..tinggi betul tuh bahasa..

sya pun x tau kenapa syaa mau minum..haha..teda pun masalah..just mau minum for the sake of mau minum..

hari nie..sya x minum kali..hehe..mungkin Tidak minum...

ooo angelbear and CalvB..yalah..nanti sya kasi link tuh father eric punya blog..informative + menasihati + x terlalu memaksa..hehe..neutral jah dia punya blog..kalau kau mau ikut..ikut..kalau tidak..then it's up to you..hehe..syok juga tu fr.eric tulis..thanx

AngeL BeaR berkata...

kalau sa la kan..."It's not about the booze that you drink matters, it's the THINGS that you done after drinking does."

kukuanga berkata...

nah ko webb.... kadapatan...kalau talampau, inda bagus juga tu untuk ko punya liver.. mangkali beer, inda juga banyak alcohol contents but, really bikin buncit bah tu (according to my drinker friends..)

and according to God, nah kau tau sudah kan... hee.. but yeah, old habit die hard.