Jumaat, 8 Oktober 2010

tiada kena mengena

16/8 start jadi 'real' punya guru. sekarang 08/10 sudah. jadi 1 bulan 22 hari sudah lah jadi cikgu. hehehehe. O. patut lah budak-budak yang saya ajar belum berapa pandai. rupanya baru juga saya mengajar.. tapi progress diorang sangat bagus nie. saya puji murid saya, saya puji diri saya sendiri.

kenal latar belakang.
hurmm..ini sepatutnya yang 1st mau buat before masuk kelas. mesti mau kenal-kenal anak murid. bukan masuk-masuk terus expect diorang sangat hebat!mantap!baik!. huhuh. kenal-kenal dulu, tanya, "kau ada kakak yang masih bujang kah?" kha!.. macam hari nie, baru sya tau rupanya ada beberapa orang murid kelas yang saya ajar berasal dari kelas pemulihan. WooOOOo patutlaaaah! kurang pandai. hehehe. rupanya begitu cerita dia. kalau beginilah cerita dia, jadi saya kena buat cerita untuk budak-budak nie, supaya happy ending. yala, kasi pandai budak, bukan senang.

cakap pasal bukan senang, hidup saya sekrang pun bukanlah senang sangat. masih bergantung ehsan dari FAMA untuk sumber kewangan. yalah. Belum gaji la katakan. tapi sya dengar, kalau dapat gaji bulan nie.. sama ada mau atau tidak, jumlah nya mencecah rm8K+++. WOW!. kaya lah bah sikit. tapi duit tu ada sudah perkara yang perlu dibuat. bayar sana, bayar sini. Skrg sya plan duit gaji sya ambil rm1250 saja. yang baki? hurmm..kasi FAMA. huhuhu. untuk setahun nie sampai bulan 8/2011, saya ambik duit sebanyak rm1250, itu jah gaji saya. huhu. itu pun kalau dapat lah. kalau tiada perubahan. :D. mudah-mudahan.

o.tadi ada meeting PIBG. sya 1st time nie join. Bincang pasal Anugerah kecemerlangan murid. haha.. yang satu pihak mau buat di kampung dia, yg satu lagi mau buat di kg dia. kalau kunun kena buat di kg si A, si B x mau pigi. vice versa. haha.lucu nie. malas sya mau dengar sedikit 'argument' dari ibubapa, so sya keluar kejap..pii toilet kunun. bila sya balik, sudah dapat keputusan..pii kampung si B. sebulat suara nie. saya pun x tau apa macam dapat capai persetujuan semua. haha.. tapi kg si B nie, jauh juga. sudah lah mau pi sekolah sudah masuk KG si A...kalau mau pi kg si B..masukkkkk lagi sannnnnnnnnnna dalam. lepas tu sebarang jambatan gantung baru sampai. hurmmm..tengok lah apa kejadian 15/11 nie. huhu.. harap2 semua ok. tapi sya dengar RAMAI perempuan BUJANG sana.! YESHH!.. mudah-mudahan bertemu jodoh. huhuhu.

ya...mudah-mudahan..

-webber-

1 ulasan:

Welz berkata...

LOL!!Cikgu Webber!!apa kabar ko sana?hahaa..kG A, Kg B skrg ooo kan...:)