Isnin, 2 Mac 2009

YA!!!..hehe sya masih lagi di kampung nie..sini tambunan. Selalu rutin hidup sya..bangun around 6.30am..sebab mau antar adik sya pii kompleks sukan untuk latihan sukan..hehe..dia wakil Tambunan lagi entah kali keberapa sudah nie..dari darjah enam lagi sampai form 6 skrg masih lagi aktif bersukan..Besok adik sya pii keningau suda dii..

lepas antar adik sya..sya pii beli newspaper..daily express..untuk cari kerja kosong..Makan durian saja sya di kampung nie...tapi tadi last sudah lah durian sya makan sebab abis suda..bapa sya cakap kalau ada durian lagi kena jual dia beli.. duriann saja..sampai bosan..hkakhahk..

hari nie sepatutnya sambil tunggu adik sya balik latihan (around 5.30pm selalu diorang abis) sya n mum plan mau main ping pong di kompleks..tapi..ada dii orang bersenam areobik di sana gelanggang ping pong..paling awal siap diorang bersenam pun around 7pm..oleh kerana sya masih x confident drive malam terpaksa cancel la..cuba lagi datang besok..harap harap availabel lah tu court..sya x tau pula mama sya pandai main ping pong..sebab sya x pernah pun nampak dia main..sya pun baru juga tau tau sikit main nie barang..mama sya cakap, bapa sya pun campin juga main ping pong nie..aikkk..hurmm..setelah begitu lama sya hidup diketiak diorang, baru hari nie sya tau both my mum n dad pandai main ping pong..kesian kesian..haiyaa...

akitviti lain..tengok TV la..guna internet..itu jah..kemas kemas rumah...sya belum prepare lagi study untuk KPLI/DPLI punya exAM..macam mau rehat dulu kijap..

apa lagi..hurmmm tiada sudah..itu saja..

ps/ kalau x ada kerja nie..x confident betul mau keluar jumpa kawan kawan..khakhkahka..bukan sumbung tapi malu sikit nie..anyway..sama sama family time time tiada kerja nie pun bagus juga..banyak benda mau cerita..n ..belajar.. peace!

2 ulasan:

C.Alv.B berkata...

Pelan2 la...apa mau malu jumpa kawan. Biasalah tu..

kukuanga berkata...

webber,
mimang bikin maradang tu jumpa kawan. mesti kena tanya kerja mana.. apa mau jawap? kin malu..
dulu pun, sy tiak mau pi jalan2 oww, time tanam2 anggur

but, one thing, mesti maintain network sama kawan2, mesti contact seniors kita dari U. tanya2 kalau ada karaja.. abis, kalau tidak minta tulung, teda juga bah urang peduli betul sma kita kan? keep on asking sampai dorang mau tidak mau, terpaksa cari kerja utk kita. itu, urang bilang, power of persuasion

if u remember the story in the Bible, of Jacob struggling with the angel of God and he said "i won't let go till u bless me!". same fierceness and determination should apply when we hunt for job.

and.. yeah, do enjoy your time with your family.. kalau sudah stat kerja.... nah kau!

sori, terpanjang pula..