Ahad, 11 Oktober 2009

...dan kau tidak pernah tercipta untuk saya..

*tampar pipi kanan!* ouch! *tampar lagi pipi kiri* silaka!


haha..begitulah keadaan dia kalau orang x pandai sedar sedar! sedarlah wahai kawanku. Dia bukan tercipta untukmu. Cukup-cukup lah tu berusaha, dia tidak akan pernah pandang kau seperti orang yang dia cintai! *tampar lagi pipi kanan!*


Kasihan sangat kasihan. saya cuma tersenyum. tersenyum kebodohan diri sendiri, dan mungkin diri orang lain. huhuhu.


"jangan stress bah" -eevie-


yups..eevie ada tanya sya semalam, kenapa saya kelihatan sangat stress. huhu.alasan? lapar. kunun nya lapar. lapar ? lame excuse. lapar terus stress kunun. saya cumalah si bodoh yang menyembunyikan masalah yang sebenar. Eevie sangat baik. huhuhu. At least dia tanya saya kenapa saya stress? itu lah bah gunanya kawan. tanya..show that u care. huhu..thanx eevie, ko sangat baik. At least sya x rasa dipinggirkan.


..apa yang mampu, sya cuba untuk tersenyum, menyibukkan diri untuk buat kerja yang banyak tertangguh. Sekali saya x sibuk, seribu kali bayangan orang ini akan berlari lari di kotak fikiran. bodoh sekali! cubalah berlari di kepala otak orang lain lagi, Jangan Pilih Saya (atau saya yang pilih dia!)...sangat bodoh.


..begitulah.. saya cuba untuk gembira.. saya cuba untuk jadi ceria..saya cuba apa saja yang boleh mengembalikan saya yang sebenar..atau saya cuba minum beer lagi tiap malam!...


..walau apapun saya x pernah salahkan ko, melainkan diri saya sendiri. saya yang pilih ko, dan tidak pernah terfikir yang saya akan ditimpa kesakitan hati yang melampau tahap dewa. SangaT MelampaU! huhu.. ya..it's.never.your.fault. semua salah saya. saya mengaku. saya sendiri yang rampas senyuman dari bibir saya. saya sendiri yang merampas kenakalan dalam perangai saya. saya sendiri yang membiarkan keceriaan dalam hati saya dirampas. saya sendiri yang menghilangkan confidence yang ada dalam diri saya. dan..untuk pengetahuan..semuaa disebabkan oleh kau!..dan saya ulang, saya x pernah salah kan kau...


.. dan untuk orang yang seperti eevie,orang yang menyuruh agar saya x kelihatan stress lagi..saya janji akan kembali menjadi webber yang macam mula mula dikenali. tidak akan pernah stress..lagi..cukup cukup la..


-webber-


ps/ hati..hati..tolong lah..saya merayu, ceria seperti dulu. sebab saya percaya, sekiranya ko ceria, ianya akan terpancar dari wajah saya, senyuman saya dan gerak tubuh saya. hati. tolong..ceria semula :Deevie yang baik..sama yours truly!

1 ulasan:

kukuanga berkata...

ada satu buku yang sangat sy suka. tajuk dia "loving evie". its a classic work and a very good one by Anthony Francis Caputi.

glad that u have a friend like her. cheer up webber.