Isnin, 5 Julai 2010

kan yang? huhu :D

aiya..parenting.. gila nie..
sangat susah sebenarnya mau jadi ibubapa..
anak balik lambat sikit pun mula risau, telefon sana sini, pusing satu kampung cari.
Banyak perkara yang bermain di kotak fikiran, selamat kah dia? apa yang dia buat sebenarnya? hurmm..dan banyak lagi benda benda lain yang bermain di kepala.
sememangnya 'membuat anak' tu agak senang, tapi bila ada anak2 tu pening kepala. lebih2 lagi kalau anak2 tu sudah akil baligh ( tidak kira lelaki kah perempuan).. ini yang amat menakutkan sebenarnya..

Belum jadi ibu atau bapa lagi sya nie.. tapi belajar dari observation, cerita sana sini.. hurmm. bagus juga lah jadi guru, belajar banyak bersabar. sebab kalau sya kena situasi dimana anak saya tidak balik 1 hari, lepas tu telefon pun tidak, yang ada di kepala saya, balik saja anak tu dirumah, saya terus TAMPAR nie.. bikin panaz... gila!

du du du du.. tanggungjawab seorang anak, jangan buat sesuatu yang merisaukan keluarga. buat lah perkara-perkara yang menggembirakan ibu bapa. contohnya kahwin(untuk saya lah )... haha..

ok lah..itu saja..

ps/ bikin takut pula nie ada anak? kan yang.. huhu. :D

-webber-

2 ulasan:

kukuanga berkata...

happy belated birthday webber.

kasi wish ko, posting yg bagus, sumandak yang bagus untuk kena kasi jadi bini, hari-hari yang bagus untuk kasi jadi ko lelaki yang lebih bagus. (astaga.. aunty2 pny wishes kan?)

but, really, wishing you all the best.

merapuswz@webber berkata...

huhu..thanx kukuanga..
u too. GOD Bless :D