Khamis, 29 Januari 2009

kalau ada..ada la.. kalau tiada pun x apa la..

the title: sum up my current attitude.

bukan saya..tapi ramai lagi yang ada attitude macam tu.
Begini bah cerita dia, saya sedang tunggu and tunggu peluang untuk mau kerja. Banyak peluang, tapi itulah, sya cepat puas hati kalau asal ada yang mau di tunggu. Tunggu saja..haha.. sya bagi sya punya masa sampai akhir bulan nie ( 2 hari lagi!)..before pii all out cari kerja. haha.

Cerita kedua?
apa bah sebenarnya yang sya mau nie? haha..susah nie kalau diri sendiri pun x tau mau buat apa. kebanyakan orang yang berjaya, sya rasa lah, sebab diorg tau apa yang diorg mau buat. bukan sekadar " kalau dapat itu, itu lah yang sya buat" punya attitude. haha..macam sya skrg..kalau dapat itu lah tu sya mau buat.

cerita ketiga?
uncle sya datang, pii bagi 'briefing' pasal the current isu yang mana ada lah kilang kilang yang kena tutup and lebih ramai orang jobless di malaysia nie. hurmm..betul kah ekonomi kita skrg betul betul jatuh sampai jadi mcm di america banyak betul orang kena lepas kerja nie? sya pun x tau situasi sebenar, sebab tengok and baca berita kurang nie..sejak sya kenal permainan poker nie.. mau 8 jam setiap hari main..kalah juga.. sambung cerita pasa uncle sya, dia cakap kerja yang hot skrg guru, perubatan n polis. Dia suruh sya pikir mana satu mau ambil.. perubatan memang out from the option la..tinggal ada guru n polis lagi.. polis? hurmm.. guru? maybe. haha..memilih juga sya nie. sya heran juga bah, keputusan degree sya okay juga..tapi susah ( kah malas mau cari!) mau dapat kerja nie. hurmm..

cerita keempat..
confident. sya selalu cerita yang sya kurang confidence dalam sya punya kemampuan sendiri. Selalu kita dengar atau baca orang cakap or tulis yang, " kalau kau sendiri x confident, apa macam org mau hire kita"..hurmm lagi..

cerita kelima..
driving.. semakin ok lah sya bawa kereta skrg. auto lah..manual..masih belum pernah cuba lagi. kahhkakha..tapi ok lah..1st day bawa..begegar lagi..tapi 2nd day bawa..ok sudah. laju lagi. berhati hati dijalan raya saja..haha

cerita keenam..
gambar yang sama budak tu..nama dia arora..macam sound sound lagu estranged. kiut juga la.. anak buah tu.. manja sama adik bongsu sya..tapi kalau adik sya teda dirumah..sya lah number 2 dalam hati dia..hkahka..selalu cakap sama sya " ebo, mau naik eta"..translate to.." webber sya mau naik kereta"... mau naik kereta saja nie budak...kiut juga la..tapi kadang kadang bikin pening kepala nie..yala budak budak..kijap kijap pandai kiut...tapi bila datang tu perangai buruk..alalallala..sya pun terus surrender...haha..

cerita ketujuh..
macam biasa..still jobless. hurmm sampai bila,,sya pun x tau. jarang sya berdoa nie minta Tuhan bagi sya kerja. x tau la. bukan sombong atau x percaya, mungkin sya belum sedia. tapi sampai bila kan?

cerita kelapan..
habis cerita. hahaha..

ps/ kalau la sya boleh tau apa yang sebenarnya sya mau kan senang... (confuse?)... chow :)

1 ulasan:

C.Alv.B berkata...

Perkara biasa bah tu Webber..jangan juga terlampau kelam kabut. Enjoy ko punya masa muda dulu tapi jgn terlampau enjoy sampai ketinggalan kio..palan2 ko..